We Innovate On Products & Services for Creative People

Inici   >   Activitats   >   Aclam Sessions

Activitats

INFORMACIÓ

Dimarts, 2 d'abril de 2024
19:30 hores
Aforament limitat

UBICACIÓ

Carrer de Consell de Cent, 201 (local esquerra), Barcelona

Contacte

Per a més informació contacta amb nosaltres en:
marketing@aclam.cat i en les nostres xarxes socials.

La Quàntica. Com es pot comprendre i com ens revolucionarà la informàtica.

Masterclass de Qilimanjaro Quàntum Tech, empresa especialitzada en computació quàntica i nomenada millor startup en el 4Y4N 2024

martin burguez

La física quàntica explica amb gran precisió el món subatòmic i ha permès el desenvolupament de tecnologies disruptives que han transformat la nostra vida diària, com són per exemple la informàtica i internet. Desprès de cent anys de quàntica, ara és a les albors de provocar una segona revolució tecnològica. El problema de la quàntica és que es basa en conceptes completament antiintuïtius.

En aquesta sessió es presentaran aquests conceptes quàntics, per tal de fer-los més assequibles als no experts. A continuació, es presentarà la manera que aquesta segona revolució quàntica permetrà abordar un nou tipus revolucionari de computació, l’anomenada computació quàntica. Finalment, s’argumentarà perquè Barcelona té cartes per convertir-se en un hub internacional de tecnologies quàntiques, de primer ordre, tant acadèmic com empresarial.

martin burguez

Qilimanjaro Quàntum Tech ha estat guardonada com la millor startup en el 4Y4N, l’esdeveniment emprenedor que es duu a terme simultàniament amb el MWC. Aquesta empresa, especialitzada en computació quàntica, va sorgir com una spin-off de la Universitat de Barcelona (UB) i va aconseguir aquest reconeixement després de participar en una competició de presentacions enfront d’un panell d’experts inversors, davant una audiència composta per executius i empresaris.

martin burguez

Marta P Estarellas
Chief Executive Officer

Doctora en Física Quàntica, química i enginyera informàtica, és la CEO de Qilimanjaro. En l’àmbit tecnològic, se centra en el desenvolupament de tècniques innovadores per a minimitzar la sobrecàrrega de qubits en la codificació de problemes complexos. Aquest enfocament de Qilimanjaro inclou la simulació de sistemes quàntics i la recerca de capacitats disruptives de processament quàntica d’informació. Col·labora activament amb l’Institut Nacional d’Informàtica de Tòquio i amb la Universitat de York.


Víctor Canivell

Co-fundador de Qilimanjaro i direcció estratègica de la empresa.

Doctor en Física Quàntica per la Universitat de Barcelona, MBA de ESADE amb formació addicional en INSEAD i IESE, amb trenta anys com a executiu a nivell europeu en la indústria de tecnologies de informació, tant en multinacionals americanes com a responsable de multiples startups nacionals.

 

HORARIS

– 19:30 La Quàntica. Com es pot comprendre i com ens revolucionarà la informàtica.

UBICACIÓ I CONTACTE

Carrer de Consell de Cent, 201, local izquierda. 08011, Barcelona, España.

Contactaamb nosaltres o segueix-nos en Instagram i Facebook o o subscriu-te a nostra newsletter per a més informació.