We Innovate On Products & Services for Creative People

Inici   >   Activitats   >   Aclam Sessions

Activitats

INFORMACIÓ

Dimecres, 10 de juliol de 2024
19:00 horas
Aforament limitat

Entrades anticipades: 22€ (+ despeses de gestió)

HORARIS

18:30 h: Obertura de portes
19:00 h: Xerrada de Biel Ballester sobre guitarres Selmer-Macaferri
20:00 h: Biel Ballester Trio en directe (part 1)
20:45 h: Descans
21:15 h: Biel Ballester Trio en directe (part 2)

UBICACIÓ

Consell de Cent, 201 local esquerra

Contacte

Per a més informació contacta amb nosaltres en:
marketing@aclam.cat i en les nostres xarxes socials.

Biel Ballester Trio

El Biel Ballester Trio interpreta “Jazz manouche”, un estil de jazz europeu iniciat per Django Reinhardt, combinant cançons gitanes i bal-musette amb jazz americà. Afegeixen la seva pròpia creativitat i ritmes moderns com bossa nova i rumba, i han col·laborat amb destacats intèrprets i participat en nombrosos festivals internacionals.

martin burguez

El Biel Ballester Trio és un conjunt que toca un estil de jazz amb profundes arrels europees, conegut com a “Jazz manouche”. Aquest estil va començar amb el gran guitarrista francès Django Reinhardt (1910-1953), que barrejava cançons tradicionals gitanes i bal-musette parisenc amb el nou jazz americà de l’època. La llibertat d’improvisació d’aquest estil encaixava perfectament amb l’esperit de Django. Django va aconseguir un ampli èxit internacional gràcies a la formació del “Quintette du Hot Club de France” amb el violinista Stéphane Grappelli; un grup basat íntegrament en instruments de corda, que probablement va ser l’únic conjunt no nord-americà que va influir en els intèrprets nord-americans.

El Biel Ballester Trio pretén afegir la seva pròpia creativitat, component les seves pròpies cançons i formes personals dins l’estil en el seu estat modern. Gràcies als nous intèrprets, aquest estil ha adoptat noves formes rítmiques com la bossa nova, el bolero, la rumba, etc. La banda ha gravat CDs per al mercat nord-americà amb la companyia Refined Records i per al mercat britànic amb la companyia Le Q Records. Apareixen en moltes recopilacions de Gypsy Jazz “Best Of” arreu del món. Han tocat en molts festivals de jazz d’arreu d’Europa, EUA i Àsia, i han col·laborat amb els millors intèrprets d’aquest gènere, com Stochelo Rosenberg, Jon Larsen, Joscho Stephan, etc. El cineasta Woody Allen va seleccionar dues composicions seves per a la seva pel·lícula “Vicky Cristina Barcelona” i, després de tocar amb ells el dia de l’estrena, va dir: “Això és el més a prop que estaré mai d’haver tocat amb Django Reinhardt!”

HORARIS

18:30 h: Obertura de portes
19:00 h: Xerrada de Biel Ballester sobre guitarres Selmer-Macaferri
20:00 h: Biel Ballester Trio en directe (part 1)
20:45 h: Descans
21:15 h: Biel Ballester Trio en directe (part 2)

UBICACIÓ I CONTACTE

Carrer de Consell de Cent, 201, local izquierda. 08011, Barcelona, España.

Contacta amb nosaltres o segueix-nos en Instagram i Facebook o subscriu-te a nostra newsletter per a més informació.